Recente Vacatures
inFlevoland en Limburg

Besparen als zzp'er tijdens inflatie: 9 tips

In ons vorige artikel hebben we het gehad over manieren waarop je je kunt voorbereiden op veranderende marktomstandigheden. Dit ging vooral over het vergroten van inkomsten. Toch kan het in deze tijd ook helpen om te besparen op je uitgaven! De kosten voor levensonderhoud stijgen immers, terwijl de inkomsten gelijk blijven of zelfs dalen. Gelukkig zijn er manieren om als zzp'er te besparen op kosten in tijden van inflatie. In dit artikel geven we je een aantal tips om slim om te gaan met je uitgaven.

Besparen tijdens inflatie als zzp'er

1. Zoek een goede accountant
Misschien een inkoppertje, maar het hebben van een goede accountant kan je veel geld schelen tijdens het doen van Belastingaangifte.

2. Vergelijk leveranciers en dienstverleners
Als zzp'er heb je vaak te maken met verschillende leveranciers en dienstverleners, zoals energiebedrijven, verzekeraars en internetproviders. Het loont om regelmatig te kijken of je bij een andere aanbieder goedkoper uit bent. Maak gebruik van vergelijkingssites en vraag offertes op om te zien of je elders goedkoper uit bent.

3. Kies voor tweedehands en refurbished
Wanneer je nieuw materiaal nodig hebt voor je werk, zoals een laptop of telefoon, kun je overwegen om tweedehands of refurbished apparatuur aan te schaffen. Dit is vaak een stuk goedkoper dan nieuwe apparatuur en is vaak nog in prima staat. Er zijn diverse webshops die gespecialiseerd zijn in tweedehands en refurbished apparatuur.

4. Houd je administratie op orde
Als zzp'er is het belangrijk om je administratie goed op orde te hebben. Dit zorgt niet alleen voor overzicht, maar kan je ook geld besparen. Houd bijvoorbeeld je bonnetjes goed bij en zorg dat je geen aftrekposten vergeet bij je belastingaangifte. Zo kun je flink besparen op je belastingen en houd je meer geld over voor andere zaken.

5. Werk efficiënter
Als zzp'er is je tijd kostbaar. Werk daarom zo efficiënt mogelijk en gebruik handige tools en software om tijd te besparen. Dit kan bijvoorbeeld een online boekhoudprogramma zijn, maar ook een handige app voor het maken van to-do lijstjes of het bijhouden van je uren. Hoe efficiënter je werkt, hoe meer tijd je overhoudt voor andere dingen en hoe meer je kunt verdienen.

6. Kies voor duurzame oplossingen
Duurzame oplossingen kunnen op de lange termijn veel kosten besparen. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in zonnepanelen voor je kantoor of het overstappen op elektrisch rijden. Dit kan op de lange termijn flink schelen in de kosten voor energie en brandstof.

7. Gebruik gratis of goedkope marketingtools
Marketing is essentieel voor elk bedrijf, maar het kan duur zijn. In plaats van te investeren in dure advertenties en marketingcampagnes, kun je gebruik maken van gratis of goedkope marketingtools zoals sociale media en e-mailmarketing. Door samen te werken met andere ondernemers kun je ook cross-promotie doen en elkaars producten en diensten aanbevelen.

8. Verminder kantoor- en reiskosten
Als zzp'er werk je misschien vanuit huis, maar als je een kantoor hebt, kun je overwegen om naar een goedkopere locatie te verhuizen of de grootte van je kantoorruimte te verminderen. Dit kan je aanzienlijk besparen op huur- en energiekosten. Bovendien kun je de hoeveelheid tijd die je onderweg bent naar vergaderingen en afspraken verminderen door virtuele vergaderingen en teleconferenties te organiseren in plaats van fysieke ontmoetingen.

9. Herzie abonnementen en lidmaatschappen
Ga eens kritisch kijken naar de abonnementen en lidmaatschappen die je hebt. Heb je ze echt allemaal nodig? Kun je er een paar opzeggen of overstappen naar goedkopere alternatieven? Het herzien van je abonnementen en lidmaatschappen kan je aanzienlijk besparen op persoonlijke uitgaven.

Door deze tips toe te passen, kun je je focus leggen op het laten groeien van je bedrijf in plaats van op het overleven van de inflatie.

Natuurlijk is het behouden of verhogen van inkomsten ook altijd handig: dus ben je nog op zoek naar een opdracht binnen finance of HR? Neem dan gerust contact met mij op of neem een kijkje op onze website voor de nieuwste vacatures.

 

Aron Kosten
Sales Manager
 : 06-21702310
 : 020-5811000
 : aron@staffingforce.nl

 

 

 

 

 

 

Whatsapp

Staffing Force gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.