Recente Vacatures

Recruitmentfraude

Bescherming tegen recruitmentfraude

We willen jullie graag op de hoogte brengen van een serieus onderwerp dat de laatste tijd de ronde doet: recruitmentfraude. We willen jullie beschermen en waarschuwen voor mogelijke bedreigingen in de wereld van banen zoeken en solliciteren.

Wat is recruitmentfraude eigenlijk?

Recruitmentfraude houdt in dat je in de maling wordt genomen door mensen die zich voordoen als recruiters of medewerkers van wervingsbureaus om je persoonlijke informatie, geld of andere waardevolle gegevens te ontfutselen. Deze fraudeurs gebruiken allerlei trucs: e-mails, telefoontjes, en tegenwoordig ook WhatsApp.

WhatsApp fraude: let op!

Afgelopen week hebben wij een melding gekregen van een kandidaat die benaderd is via WhatsApp met een +1 nummer (USA), uit naam van Staffing Force Nederland. Deze nepberichten zijn vaak in het Engels en bevatten verleidelijke nepvacatures. Ze proberen je persoonlijke informatie zoals je cv, ID of zelfs geld te ontfutselen voor zogenaamde "administratiekosten."

Hoe jij jezelf kunt beschermen

We willen benadrukken dat Staffing Force Nederland nooit ongevraagd contact met je zal opnemen via WhatsApp of andere onbekende kanalen om je een baan aan te bieden. Dit doen wij alleen wanneer je met jouw toestemming opgenomen bent in onze database, uit naam van Linda met het officiële Staffing Force account.  Hier zijn een paar stappen om jezelf te beschermen tegen recruitmentfraude:

  1. Wees alert: Doe je onderzoek voordat je op berichten van onbekende nummers reageert.

  2. Check de echtheid: Zorg dat je altijd de identiteit van de persoon of het bureau controleert. Gebruik officiële contactgegevens.

  3. Bescherm je gegevens: Deel nooit persoonlijke informatie, ID's, bankgegevens of geld met vreemden, zeker niet via onveilige kanalen.

  4. Meld verdachte zaken: Als je denkt dat je met recruitmentfraude te maken hebt, meld het dan direct aan de politie en aan ons via onze officiële kanalen.

  5. Luister naar je buikgevoel: Vertrouw op je instinct als iets niet helemaal klopt.

Bij Staffing Force Nederland doen we er alles aan om jouw gegevens te beschermen en recruitmentfraude te voorkomen. Jouw veiligheid is onze prioriteit.

Als je ooit twijfels hebt over de echtheid van een aanbod of contact, neem dan rechtstreeks contact met ons op via onze officiële website of telefoonnummer om je zorgen te delen. Samen kunnen we deze frauduleuze praktijken bestrijden en de integriteit van de wervingsindustrie behouden.

Mail naar: info@staffingforce.nl

Bel naar: (020) 58 11 000

Officiële website: www.staffingforce.nl

Whatsapp

Staffing Force gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.