Recente Vacatures

Hoe houd je grip op je planning tijdens de jaarafsluiting?

Hoeveel grip heb jij op je tijd tijdens de jaarafsluiting? Is jouw team ook al trouwe klant bij de pizzeria om de hoek om de overuren op kantoor door te komen? Bij veel bedrijven zorgt de jaarafsluiting voor een piek in de werkdruk. Volgens ArboNed resulteert een hoge werkdruk in veel gevallen tot een verstoorde balans en uiteindelijk in verzuim. Dit wil je logischerwijs voorkomen. In dit artikel geven we je tips over hoe je grip houdt op je planning en tijd tijdens de jaarafsluiting.

De krappe arbeidsmarkt zorgt ervoor dat werknemers onder druk staan, ook binnen Finance: er moet meer werk gedaan worden, met minder personeel. Helemaal nu de jaarafsluiting eraan komt, is het van belang je tijd zo effectief mogelijk in te delen en je mentaal niet te laten overspoelen door de hoeveelheid werkzaamheden.

Het zal je misschien verbazen, maar werkgerelateerde stress verminder je niet door de werkdruk te verlagen. Uit onderzoek blijkt dat deze aanpakt alleen werkt bij mensen die al last hebben van psychische klachten, zoals een burn-out, maar dat dit niet te oplossing is om deze psychische klachten te voorkomen. Maar wat dan wel? We geven je een aantal tips:

Vraag om hulp bij collega’s
Om werkstress te verlichten is het van belang dat je energie haalt uit de mensen in je team, om op die manier jezelf te beschermen tegen psychische klachten. Laat het merken wanneer de hoeveelheid werk je overspoelt of als je ergens hulp bij nodig hebt. Daarnaast kunnen collega’s elkaar op verschillende manieren energie geven. Geef elkaar bijvoorbeeld vaker een compliment of geef collega´s inspraak bij het maken van een beslissing. Probeer elkaar wat extra te ondersteunen door goed te communiceren.  

Bij Staffing Force doen we dit in de vorm van wekelijkse meetings. Iedere maandag hebben wij een zogeheten ´weekly´. Dan bepalen we wat er die week moet gebeuren en waar wij eventueel als team hulp bij kunnen gebruiken. Daaropvolgend starten wij iedere dag met een zogenaamde ´daily´, een meeting waarin we met elkaar bespreken wat de taken zijn voor die dag en hoe teamleden elkaar eventueel kunnen ondersteunen.

Hybride werken
Deze manier van werken zorgt voor een betere werk- en privébalans. Mocht je remote werken, dan is de verminderde reistijd een groot voordeel van hybride werken. Zo kun je ’s ochtends een uurtje langer in je bed blijven liggen of, voor de sportievelingen onder ons, alvast jouw uurtje in de sportschool afvinken! Daarnaast heb je, wanneer je thuiswerkt, minder afleiding en vaak een betere focus. Dit draagt allemaal bij aan de vermindering van werkdruk en een productievere werkdag.

Stel prioriteiten
Bepaal aan het begin van de dag, voordat je mail, Whatsapp en social media opent, wat er die dag echt af moet. Stel daarna vast wat er voor het einde van de week afgerond moet worden en zet dit op papier. Neem hier zowel werk- als privézaken in mee en zet dit in een schema, zoals hieronder wordt getoond.


Bron: Hilma Dekens, counselling & coaching (https://www.hilmadekens.nl/grip-op-je-tijd) 

Hopelijk kunnen we je met deze tips een steuntje in de rug geven bij de aankomende drukke periode. Heb je vragen of sta je open voor een nieuwe opdracht? Neem dan vrijblijvend contact met me op via onderstaande contactgegevens en wie weet spreken we elkaar snel!

 

Aron Kosten
Sales Manager
 : 06-21702310
 : 020-5811000
 : aron@staffingforce.nl

Whatsapp

Staffing Force gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.